Antibiotice SA primește un ajutor de stat de 85 milioane de lei din schema de la Ministerul Finanțelor pentru o nouă fabrică de medicamente generice. Investiția totală este de 200 milioane lei

Antibiotice Iași

Antibiotice SA, producător român de medicamente generice, anunță că a primit aprobarea pentru un ajutor de stat de 85 milioane lei din schema de la Ministerul Finanțelor pentru o nouă fabrică de medicamente generice, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB). Investiția totală se ridică la 200 milioane lei.  Economedia a scris anterior aici că Antibiotice Iași avea în analiză cerere de acord de finanțare la Ministerul Finanțelor.

„Antibiotice SA, cel mai important producător român de medicamente generice a obținut, în urma apelului de proiecte, finanțare prin HG 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, acordul pentru finanțarea proiectului „Capacitate de producție, ambalare și depozitare produse sterile, soluții și topice”. Valoarea totală a proiectului este de 200.101.617 lei din care ajutorul de stat este în valoare de 85.002.772 milioane lei, restul fiind asigurat din resurse proprii”, potrivit informațiilor publicate la BVB.

Compania transmite că această investiție face parte din Planul de Dezvoltare Strategică „The Future together 2020-2030”, care țintește multiplicarea profitului și a cifrei de afaceri cu impact asupra majorării cotelor de piață deținute de Antibiotice pe piață locală și internațională.

„Viitoarea capacitate de producție și logistică va asigura fabricatia de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluții sterile injectabile și produse topice sterile. Compania fructifică astfel expertiză în domeniul fabricației de pulberi sterile injectabile, prin abordarea unui nou segment de medicamente destinat spitalelor (soluțiile sterile dozate în flacoane de sticlă), precum și afecțiunilor dermatologice și oftalmice (topice sterile). Fabricarea acestor noi tipuri de medicamente va contribui strategic la susținerea sistemului național de sănătate și majorarea exporturilor, cu impact asupra creșterii cifrei de afaceri în orizontul anilor 2030”, potrivit anunțului de la BVB.

Totodată, compania transmite că prin implementarea acestei investiții se vor consolida cele 1.350 de locuri de muncă existente pe platforma, înființând noi locuri de muncă mai ales în domeniul cercetării și dezvoltării de produs. Menționăm că investiția face parte din cele 85 de proiecte considerate prioritare în Strategia pentru cercetare și inovare regională prin specializare inteligență (RÎS 3 Nord-Est) care va asigura dezvoltarea Regiunii de Nord-Est.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: