Adoptarea inteligenței artificiale poate redefini modul în care se tranzacţionează proprietăţile, consideră specialiştii în imobiliare

casa imobiliare apartament Sursa foto: Știrile ProTV

Adoptarea inteligenţei artificiale (AI) şi a instrumentelor digitale redefinesc modul în care se tranzacţionează proprietăţile, consideră specialiştii în imobiliare.

“Într-o piaţă dinamică, unde se estimează o creştere a preţurilor locuinţelor cu 10-15% în marile oraşe, tehnologiile emergente devin esenţiale pentru a menţine competitivitatea. În România, o soluţie bazată pe inteligenţa artificială precum cea prezentată pe piaţa din Singapore poate îmbunătăţi performanţele echipelor ce identifică, tranzacţionează şi gestionează proprietăţi. Deşi un agent imobiliar artificial ca MAIA poate scana peste 100.000 de anunţuri active de pe platforme majore imobiliare şi poate iniţia automat conversaţii pe WhatsApp, oferind utilizatorilor (vânzători sau agenţi) recomandări personalizate şi programând vizionări, agenţii imobiliari tradiţionali nu vor dispărea. Ei au însă oportunitatea de a se reinventa (…) Adoptarea inteligenţei artificiale şi a instrumentelor digitale redefinesc modul în care se tranzacţionează proprietăţile”, susţin, într-un comunicat de presă, organizatorii conferinţei “Acceleratorul Imobiliar”, ce va avea loc la Timişoara, pe data de 20 februarie.

Potrivit sursei citate, în Singapore, a fost lansat recent MAIA (Mogul.sg Artificial Intelligence Agent), primul agent imobiliar virtual alimentat de inteligenţă artificială. Dezvoltat de un portal imobiliar singaporez, MAIA are scopul de a simplifica procesul de căutare a locuinţelor şi de a facilita programarea vizionărilor, eliminând necesitatea intermedierii tradiţionale.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Datele oficiale arată că, în România, activează în prezent circa 10.000 de agenţi imobiliari.

Un raport al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară relevă faptul că, în 2024, la nivel naţional, s-au tranzacţionat peste 640.334 de imobile, incluzând case, apartamente şi terenuri, cu circa 8.500 mai multe decât în 2023. În topul tranzacţiilor, la nivel de judeţe, primele trei locuri sunt ocupate de Bucureşti, Ilfov şi Braşov. Judeţul Timiş se află pe locul 6, cu un număr de 29.990 de imobile vândute în 2024, în creştere cu 460 de tranzacţii comparativ cu anul precedent.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În cursul anului 2024, volumul total al tranzacţiilor imobiliare a fost de circa 730 de milioane de euro.

Noile tendinţe mondiale, ritmul de adaptare a pieţei româneşti la ele şi cum performează agenţiile imobiliare cu ajutorul acestor tehnologii se vor analiza pe parcursul celei de-a doua ediţii a conferinţei “Acceleratorul Imobiliar”, organizată la Timişoara, joi, 20 februarie.

Astfel, peste 350 de lideri şi experţi din industria imobiliară, antreprenori şi inovatori se reunesc pentru a dezbate cum tehnologiile şi strategiile inovatoare transformă modul în care agenţii imobiliari îşi desfăşoară activitatea şi se adaptează schimbărilor rapide din sector.

Temele centrale ale conferinţei vor acoperi informaţii necesare activităţii din real estate şi oportunităţile pe care le au agenţii pentru a performa în acest domeniu, de la tehnologie şi digitalizare în imobiliare până la strategii inovatoare de vânzări şi marketing şi viitorul platformelor în domeniu, transmite Agerpres.

Accesul la Acceleratorul Imobiliar este gratuit, prin înscriere online.

Acceleratorul de Performanţă în Imobiliare (API) este un program creat pentru a transforma modul în care profesioniştii din imobiliare îşi dezvoltă afacerile, fondat de către experţi în imobiliare, leadership şi management.