A fost lansat un hub românesc pentru tehnologii bazate pe hidrogen. Proiectul beneficiază de o investiţie de aproape 140 de milioane de euro

Hidrogen Sursa foto: Pexels

Hub-ul Român de Hidrogen şi Noi Tehnologii Energetice – Ro-HydroHub, un centru de excelenţă pentru cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor bazate pe hidrogen, a fost lansat oficial joi, în prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Proiectul, finanţat prin Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027 (PoCIDIF), beneficiază de o investiţie de aproape 140 de milioane de euro, având ca obiectiv modernizarea sectorului energetic şi accelerarea tranziţiei către energie verde, informează MIPE într-un comunicat transmis Agerpres.

„Astăzi nu doar lansăm un proiect, ci punem bazele unui nou model economic pentru România – unul bazat pe inovare, sustenabilitate şi excelenţă tehnologică. Sunt convins că finanţarea europeană alocată va contribui la marcarea unui punct de cotitură în transformarea României într-o economie a viitorului. Vă reamintesc faptul că încă din mandatul anterior am iniţiat negocierile alături de Comisia Europeană pentru a finanţa acest proiect cu potenţial ridicat de aplicare, pentru a sprijini dezvoltarea de produse cu valoare adăugată mare şi care pot fi asimilate de către industria autohtonă”, a declarat ministrul Marcel Boloş, în comunicat.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

În urma negocierilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, Ro-HydroHub a fost acceptat ca proiect predefinit în cadrul PoCIDIF şi va beneficia de suportul Autorităţii de Management pe toată durata implementării.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Implementat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea ca lider de parteneriat, împreună cu Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi nouă parteneri din sectorul privat, Ro-HydroHub va deveni un centru strategic pentru dezvoltarea şi integrarea soluţiilor tehnologice bazate pe hidrogen.

Ro-HydroHub va acoperi un spectru larg de activităţi de cercetare, dezvoltare şi inovare, având printre obiective: dezvoltarea de tehnologii pentru producţia, furnizarea şi stocarea hidrogenului; crearea unor soluţii avansate pentru pile de combustibil şi electrolizoare; implementarea unor sisteme integrate de hidrogen bazate pe surse regenerabile; transfer tehnologic către companii şi accelerarea adopţiei industriale a tehnologiilor bazate pe hidrogen; formarea unei noi generaţii de specialişti prin programe masterale şi doctorale.

Astfel, proiectul Ro-HydroHub va deveni un pol de excelenţă la nivel naţional şi european, consolidând poziţia României în sectorul tehnologiilor energetice verzi.

Proiectul prevede colaborarea cu mediul academic, sectorul privat şi instituţiile europene pentru a facilita adoptarea rapidă a soluţiilor inovatoare şi pentru a sprijini obiectivele de decarbonizare ale Uniunii Europene.

 

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.