În Marea Britanie, primele bancnote care poartă imaginea lui Charles al III-lea vor intra în circulație la jumătatea anului 2024

Regele Charles Regina Elisabeta Sursa foto: Facebook

Bancnotele care poartă imaginea Elisabetei a II-a vor continua să circule în paralel și vor fi retrase doar atunci când vor fi deteriorate pentru “minimizarea impactului de mediu și financiar al schimbării monarhului”, urmând directivele casei regale, scrie Le Monde, potrivit Rador.

Primele bancnote cu efigia noului rege Charles al III-lea vor intra în circulație la jumătatea anului 2024 în Marea Britanie, dar portretul va fi dezvăluit până la sfârșitul acestui an, a anunțat Banca Angliei, marți (27 septembrie). Monarhul “va apărea pe modelele existente ale celor patru bancnote polimerice” de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline, “și nu vor mai fi făcute modificări”, potrivit unui comunicat emis la o săptămână după înmormântarea Elisabetei a II-a.

Bancnotele care poartă imaginea Elisabetei a II-a vor continua să circule în paralel și vor fi retrase doar atunci când vor fi deteriorate pentru “minimizarea impactului de mediu și financiar al schimbării de monarh”, urmând directivele casei regale, precizează institutul monetar.

Stocurile de bancnote existente, cu imaginea Elisabetei a II-a, vor fi puse în circulație conform planului, în timp ce noua monedă polimerică – care a înlocuit treptat banii de hârtie în Marea Britanie din 2016 – va fi tipărită doar pentru a înlocui “bancnotele uzate şi pentru a răspunde oricărei creşteri generale a cererii”.

Luni seară, Palatul Buckingham a dezvăluit noua monogramă regală – inițialele lui Charles al III-lea, care va fi afișată în special pe clădirile guvernamentale și cutiile poștale și va fi ștampilată pe documentele oficiale.

în timpul domniei Elisabetei a II-a, monograma era “EIIR”, pentru Elisabeta a II-a Regina (reginae în latină). Monograma regală va deveni “CIIIR” pentru Charles al III-lea Rex (rege în latină). În imaginile monogramei lansate de Buckingham, C și R sunt împletite și o coroană plutește deasupra inițialelor.

Curierii care părăsesc Palatul Buckingham vor fi flancați de noul “CIIIR” de marți, 4 octombrie, când va lua sfârșit doliul regal pentru Regina care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani. Oficiul poștal din Buckingham se confruntă cu trecerea a aproximativ 2.000 de colete și scrisori în fiecare an, între invitații, răspunsuri la scrisori sau carduri și scrisori oficiale.

După imnul național, cântat acum în versiunea sa masculină, “God Save the King”, multe aspecte ale vieții de zi cu zi din Marea Britanie s-au schimbat odată cu urcarea pe tron ​​a lui Charles al III-lea.

Chipul noului rege va începe astfel să apară pe timbrele britanice. Numele Guvernului, Trezoreriei și Vămii Majestății Sale (Maiestatea Sa) s-au schimbat deja în Maiestatea Sa (la masculin).

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *