Cozi interminabile și personal nepoliticos. Aeroportul Henri Coandă, în top cele mai proaste 10 aeroporturi din lume: „Poartă încă amprenta anilor 1960”

Aglomeraţie Aeroport Otopeni

Europa are opt dintre cele mai proaste zece aeroporturi din lume, potrivit unui sondaj al German AirHelp, citat de Rador, care evaluează experiența vizitatorilor pe baza a trei criterii: punctualitatea zborurilor și a serviciilor aeroportuare (60% din punctaj), calitatea serviciilor (20%) și calitatea alimentelor și a magazinelor (20%). Aeroportul Henri Coandă din București se regăsește chiar pe primele locuri în acest clasament, iar pasagerii spun că „poartă încă amprenta anilor 1960”.

Cel mai bun aeroport din lume a fost desemnat Aeroportul Internațional Qatar, cu 8,39/10.

Pe de altă parte, pe baza experiențelor centralizate de la vizitatori, acestea sunt cele mai proaste zece aeroporturi din lume:

  1. Gatwick (Londra, Marea Britanie)

Scor general: 6,62 / 10. Este al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie și mulți vizitatori se plâng că este exagerat de aglomerat, dar și zgomotos. Unii se plâng și că are „infrastructură groaznică” pentru copii.

 

  1. Billy Bishop (Toronto, Canada)

Scor general: 6,5 / 10. Al nouălea aeroport ca mărime din Canada a deservit 282.000 de pasageri în 2021. Deși se află sus în lista AirHelp cu cele mai proaste aeroporturi din lume, are recenzii destul de bune pe Skytrax.

  1. Porto (Porto, Portugalia)

Scor general: 6,46 /10. Al doilea aeroport ca mărime din Portugalia a deservit cel puțin 13 milioane de persoane în 2019. Și în cazul acestui aeroport, se pare că părerile diferă. De exemplu, un pasager spune că este unul dintre cele mai bune aeroporturi din Europa, în timp ce altul se plânge de calitatea mâncării și de cozile extrem de lungi.

  1. Orly (Paris, Franța)

Scor general: 6,37 / 10. Al doilea aeroport ca mărime din Paris înregistrează o mulțime de vizitatori nemulțumiți și punctaje foarte scăzute și pe Skytrax. Un pasager l-a descris drept „cel mai prost aeroport ce a existat vreodată”, în timp ce altul s-a plâns că a avut o așteptare atât de „lentă și lungă” încât a pierdut zborul.

  1. Manchester (Manchester, Regatul Unit)

Scor general: 6,26 / 10. Al treilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, deși are un rating decent la servicii și magazine, pierde multe puncte la punctualitatea serviciilor. De altfel, unul dintre vizitatori afirmă că a așteptat mai bine de două ore pentru a-și ridica valiza.

  1. Aeroportul Internațional Malta (Malta, Malta)

Scor general: 6,05 / 10. Singurul aeroport al țării are un scor extrem de mic la punctualitate. Unii spun că aeroportul este prea mic pentru numărul de pasageri pe care îi deservește și că întârzierile sunt frecvente.

  1. Henri Coandă (București, România)

Scor general: 6,03 / 10. Cel mai mare aeroport al țării, care a deservit aproape 7 milioane de pasageri în 2021, are scoruri scăzute la toate cele trei criterii. Un pasager afirmă că personalul este „oarecum agresiv” și neprietenos. Un alt pasager spune că aeroportul poartă încă amprenta anilor 1960.

  1. Eindhoven (Eindhoven, Țările de Jos)

Scor general: 5,92 / 10. Despre al doilea cel mai mare aeroport din Olanda se spune că e prea mic și are „personal foarte nepoliticos”, potrivit unui pasager. O altă critică notează că aeroportul este ca un „grajd”, deoarece pasagerii sunt rugați să aștepte într-un spațiu deschis.

  1. Aeroportul Internațional Kuweit (Kuweit City, Kuweit)

Scor general: 5,78 / 10. Aeroportul a deservit cel puțin 15 milioane de vizitatori în 2019 și are un punctaj foarte scăzut la punctualitate. Unii pasageri s-au plâns de mirosul incintei, dar și de comportamentul neprofesionist al angajaților.

  1. Lisbon Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)

Scor general: 5,76 / 10. Este al 16-lea cel mai mare aeroport din Europa și a deservit 31 de milioane de pasageri în 2019. Mulți se plâng de cozile de la controlul pașapoartelor (până la șase ore de așteptare pentru unii), de aceea are punctaj foarte scăzut la punctualitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu se poate asa ceva…Iarasi au strainii ceva cu noi. Romanii sunt painea lui D-zeu, cei mai muncitori, cei mai cinstiti, cei mai corecti, s-au nascut politicosi, eleganti, numai romanii stiu ce inseamna un serviciu de calitate si ospitalitate. Iar curetenia este luna. Nicaieri nu este mai curat ca in Gradina Maicii Domnului.

  2. Poate, cândva. Deocamdată, politicienii sunt încă hămesiți, n-au destul, preocupați excesiv de binele propriu, al partidului și al clientelei acestuia. N-au nici timp, nici resurse de dirijat pentru imaginea României. Mai rău, sunt în stare să trimită piloși incompetenți chiar la reprezentanțele culturale.

  3. De departe cel mai infect si cretin aeroport din toata Europa. Nivelul este al unei tari africane de mana a 3-a, chiar am fost si pe acolo si pot sa confirm ca e la fel. Toti angajatii de la Otopeni si-au obtinut job-urile prin sistemul P.C.R., preturi la mancare uriase, nu ai aproape nicaieri prize, nici astazi nu au fost in stare sa creeze un drum de legatura cu Autostrada Ploiesti-Bucuresti.

  4. Gresit! Mergeti pe Frankfurt sau Zaventem, in Belgia, sa vedeti acolo agresivitate, nu lipsa de politete. Poate ar trebui sa ne uitam si la calitatea calatorilor, niste bombardieri, cei mai multi.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.