Piața logistică s-ar putea confrunta cu probleme mai mari decât în anii trecuți, din cauza blocajelor din China

containere, transport, import, export Sursa foto: Pixabay

Multe bunuri sunt blocate în China în acest moment, ca urmare a blocării Covid, iar acest lucru ar putea deveni o “mare problemă” pentru economia globală, potrivit consultantului în afaceri Richard Martin, citat de CNBC.

“Multe dintre lucrurile pe care le folosim în întreaga lume au componente din China și suntem pe cale să vedem o încurcătură logistică care va eclipsa tot ce s-a întâmplat în 2020 sau 2021”, a declarat Martin, director general la IMA Asia, marți, la emisiunea “Street Signs Asia” de la CNBC.

“China reprezintă 20% din cererea globală, dar rolul său în lanțurile de aprovizionare este mult mai mare decât atât”, a spus acesta.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Încă din primele luni ale pandemiei, economia globală s-a confruntat cu provocări în lanțul de aprovizionare, din cauza unui mix de factori – cum ar fi serviciile de logistică care se străduiesc să țină pasul cu volumul comerțului sau creșterile de cazuri Covid în unele părți ale Asiei care au amenințat să întrerupă fluxul de bunuri.

Războiul din Ucraina, care a izbucnit la sfârșitul lunii februarie după ce Rusia a invadat țara, a alimentat și mai mult aceste îngrijorări.

“Perspectivele pentru economia globală devin destul de sumbre acum – Europa se confruntă cu un război, Statele Unite urmează să aibă creșteri mari ale ratelor de dobândă care ar putea lovi consumatorul american, iar în China, acestea încetinesc cu adevărat economia”, a spus Martin.

În ultimele săptămâni, China s-a luptat cu cel mai grav focar de Covidă de pe continent de la șocul inițial al pandemiei de la începutul anului 2020.

“China este foarte vulnerabilă în acest moment”, a declarat Rob Subbaraman, economist-șef și șef al departamentului de cercetare a piețelor globale pentru Asia ex-Japonia la Nomura.

“Dacă ne uităm la provinciile în care există blocaje parțiale sau totale, estimăm că acoperă aproximativ 40% … din PIB-ul Chinei”, a spus acesta, referindu-se la sondajul Nomura privind amploarea blocajelor din China.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: