Bursa din Moscova suspendă operațiunile și marţi, după ce luni a rămas închisă de teama efectelor sancțiunilor occidentale

Tranzactii bursa pixabay.com

Tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente financiare derivate ale Bursei din Moscova vor rămâne oprite marţi, a anunţat luni banca centrală rusă, extinzând suspendarea tranzacţionării pe fondul unei crize financiare generalizate, declanşate de sancţiunile occidentale, transmite Reuters.

Banca centrală a anunţat că va informa despre viitoarele operaţiuni ale Bursei din Moscova înainte miercuri, înainte de ora 06:00 GMT, potrivit News.ro.

Rubla a coborât luni la un minim record în tranzacţiile extrem de volatile, pierzând o treime din valoarea sa în acest an, în timp ce bursa de la Moscova a fost închisă toată ziua.

În schimb, efectele s-au văzut la Londra. Companiile ruseşti listate la London Stock Exchange s-au prăbuşit după eliminarea unor bănci din Rusia din SWIFT.

Astfel, titlurile Sberbank SBER, au înregistrat la un moment dat un minus de 75,11%, Lukoil LKOD – 59,42%, Rosneft Oil ROSN – 44,25%, Gazprom Neft GAZ – 27,98%, PhosAgro PHOR – 55,83%.

Ţările occidentale au adoptat un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei după invazia Ucrainei, în special prin decizia de a exclude numeroase bănci ruseşti din platforma interbancară Swift. De asemenea, s-au impus restricţii asupra activelor Băncii Centrale a Rusiei.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *