Producătorul danez de medicamente pentru scăderea în greutate Novo Nordisk va investi 6 miliarde de dolari pentru a crește producția

novo nordisk Sursa foto: novonordisk.com

Producătorul danez de medicament Novo Nordisk a anunțat vineri că va investi peste 42 de miliarde de coroane (6 miliarde de dolari) în unitatea sa de producție din Danemarca în următorii ani pentru a satisface cererea globală în plină expansiune pentru Wegovy, medicamentul pentru pierderea în greutate, transmite Reuters.

Extinderea de la unitatea sa din Kalundborg va crește capacitatea de producție a ingredientelor farmaceutice active (API), precum și în alte părți ale lanțului său valoric, cum ar fi ambalarea, a precizat compania într-un comunicat.

Aceasta va include creșterea capacității pentru produsele GLP-1, cum ar fi semaglutida, API-ul din Wegovy, precum și pentru medicamentul Ozempic, folosit în tratamentul pentru diabet.

Novo a declarat că produce toată cantitatea de semaglutid în Danemarca.

“Investiția noastră continuă în capacitatea globală demonstrează încrederea pe care o avem în portofoliul nostru actual și viitor de produse”, a declarat Henrik Wulff, șeful departamentului de aprovizionare cu produse, calitate și IT al Novo.

Investiția realizată de Novo, cea mai valoroasă companie europeană după capitalizarea bursieră, este cea mai mare investiție realizată în Danemarca de o companie din sectorul privat, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

O parte din investiție a fost inclusă într-un plan de cheltuieli de capital de 25 de miliarde de coroane anunțat în februarie.

Proiectele de construcție urmează să fie finalizate de la sfârșitul anului 2025 până în 2029.

Prețul acțiunilor Novo Nordisk a urcat, cu 0,8% până la ora 0910 GMT, depășind o scădere de 0,6% a pieței bursiere europene.

Sursa foto: novonordisk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *