Ministerul Finanțelor a propus ca 200 lei să fie neimpozitați, pentru angajatorii care cresc voluntar salariul cu 450 lei, la salariile între 3.001 și 5.000 lei / În 2023 vor începe discuțiile despre impozitarea progresivă

bani, lei, finante, bancnote, bani numarati Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul Finanțelor a propus, în ședința Consiliului Național Tripartit, ca 200 lei să fie neimpozitați, pentru angajatorii care cresc voluntar salariul cu 450 lei, la salariile între 3.001 și 5.000 lei, conform unui comunicat al Blocului Național Sindical.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat, luni, la Palatul Victoria, reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Conform unui comunicat al Guvernului, participanții au analizat propunerile vizând definirea sectoarelor de negociere colectivă și acordarea unor oportunități fiscale privind salarizarea. Cu acest prilej, reprezentanții Guvernului și cei ai partenerilor sociali au convenit să continue dezbaterile la nivel tehnic, pe baza propunerilor formulate. În acest sens, următoarea întâlnire va avea loc mâine, la Ministerul Muncii, pentru definirea sectoarelor de negociere colectivă, în timp ce la nivelul Ministerului de Finanțe vor avea loc, în perioada următoare, discuții privind măsuri fiscale în domeniul salarizării.

Blocul Național Sindical a anunțat, ulterior, că în cadrul întâlnirii, Guvernul României s-a angajat să adopte o Ordonanță de Urgență pentru completarea noii Legi a Dialogului Social (promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis) cu normele care vizează litigiile de muncă.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De asemenea, Ministerul Finanţelor a propus ca toate salariile brute cuprinse între 3.001 lei și 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creștere minimă voluntară de 450 de lei, să beneficieze de aceeași facilitate fiscală ca salariul minim. Concret, suma de 200 de lei din cei 450 de lei să fie scutită de contribuții sociale. (Despre această intenție Economedia a mai scris AICI)

Reamintim că patronatele au propus anterior scutirea de taxe pentru primii 450 lei pentru toți salariații din România. Altfel, spuneau acestea, forța de muncă urma să fie comprimată în jurul salariului minim, pentru că numai pentru acesta era oferită această facilitate de scutire de impozite.

La propunerea Blocului Național Sindical, în ședința de luni a Consiliul Național Tripartit s-a decis și înființarea unui grup de lucru care să funcționeze de la începutul anului viitor, la Ministerul Finanțelor Publice, din care să facă parte sindicate, patronate și reprezentanți ai Guvernului pe următoarele teme:
📌progresivitatea impozitării a veniturilor din muncă
📌finanțarea sistemului de securitate socială
📌tratament fiscal nediscriminator pentru toate veniturile obținute din relațiile de muncă.