Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce datele din industrie au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 3 dolari pe baril, după ce datele din industrie au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări şi din cauza temerilor că o revenire a cazurilor de Covid-19 în China ar afecta cererea de combustibili, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închid la 92,65 dolari pe baril, scăzând cu 2,71 dolari sau cu 2,8%, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au închis la 85,83 dolari pe baril, scăzând cu 3,08 dolari, sau cu 3,5%. Indicii de referinţă au scăzut cu aproximativ 3% marţi.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 3,9 milioane de barili săptămâna trecută, până la 440,8 milioane de barili, pe măsură ce producţia de petrol a urcat la aproximativ 12,1 milioane de barili pe zi, au arătat datele Administraţiei de Informaţii pentru Energie din SUA.

Analiştii dintr-un sondaj Reuters se aşteptau la o creştere a stocurilor de 1,4 milioane de barili.

”Raportul a fost încă o dată mixt, dar înclinat spre piaţă urs, odată cu creşterea stocurilor de ţiţei şi a producţiei interne”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 900.000 de barili în cursul săptămânii, până la 205,7 milioane de barili, a spus EIA, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters pentru o scădere de 1,1 milioane de barili.

Stocurile de produse distilate, care includ motorină şi păcură, au scăzut cu aproximativ 500.000 de barili, un declin sub aşteptări.

”Presiunii negative I se adaugă şi preocupările continue cu privire la viitoarea cale de creştere economică a Chinei, care ar putea determina ajustarea opiniilor privind cererea globală de petrol”, a declarat Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, într-o notă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: