Semafoarele nefuncționale de la Piața Unirii, una dintre cele mai importante intersecții din București, ar urma să fie repuse în funcțiune vineri, după aproximativ trei săptămâni de nefuncționare din cauza „borduriadei” din Sectorul 3, care a distrus cablurile sistemului de semaforizare.
Primăria Sectorului 3 a început lucrările pentru reamenajarea intersecției pe latura „Călărași”, dar fără a avea autorizație de la Primăria Generală și Administrația Străzilor, iar în timpul lucrărilor un utilaj a rupt cablurile sistemului de semaforizare.
De la distrugerea sistemului de semaforizare, pietonii trebuie să traverseze printre mașini, iar șoferii traversează cu greu una dintre cele mai mari intersecții din București.
Miercuri, Poliția Rutieră nu dirija circulația, iar lucrările Primăriei pe care o conduce Robert Negoiță păreau abandonate. Lucrau, în schimb, angajații Companiei Municipale Managementul Traficului, care au transmis că vineri ar urma să repună în funcțiune stopurile. Potrivit G4Media, la începutul anului bugetul Primăriei sectorului 3 pentru borduri era 2 milioane de lei, iar după rectificare a „sărit” la 19 milioane lei.
Compania din subordinea PMB a explicat că, avaria la sistemul de semaforizare din centrul Bucureștiului este cauzată de lucrările pe care le face Primăria Sectorului 3.
„Intersecția bd-ul I.C Brătianu cu Bulevardul Corneliu Coposu și remedierea problemelor de trafic. Echipa CMMTB a început lucrările în zona centrală a Bucureștiului, mai exact la intersecția bulevardului I.C Brătianu – bulevardul Corneliu Coposu, având ca scop principal remedierea situației din zonă. Problema este următoarea: Întreaga instalație de semaforizare a fost afectată în urma lucrărilor de amenajare din zonă, din care au rezultat semafoare nefuncționale și o intersecție greu de tranzitat”, este anunțul Companiei Municipale Managementul Traficului SA.
Ce spunea Primarul Negoiță la începerea lucrărilor:
„Suntem în Piaţa Unirii. Aici arăta groaznic. Nici acum nu arată prea bine că suntem în lucru, dar se lucrează, se va rezolva. Aici unde era un deşert plin de beton, arid, vor apărea spaţii verzi. Deja au venit colegii şi au pus pământ. Aici vor fi jardiniere, acolo jardiniere, dincolo jardiniere, vom avea mult spaţiu verde, pe toată latura asta din fața magazinului, pe latura Coposu. Avem nevoie de cât mai mulți copaci”.