Bulgaria și România s-au înțeles ca al treilea pod peste Dunăre să fie la Ruse – Giurgiu

bulgaria giurgiu politia de frontiera1630423567241-giurgiupodbulgaria-S4 Sursa foto: Poliția de Frontieră

Bulgaria și România au convenit asupra unui al treilea pod peste Dunăre ce va fi construit lângă Ruse – Giurgiu, transmite publicația bulgară 24 Chasa, preluată de Rador. În acest scop, între cele două țări va fi semnat un acord.

Într-un alt document, vor reglementa angajamentele celor două țări pentru implementarea proiectului Fast Danube de dragare a Dunării și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului.

Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două state, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire ce a avut loc la București, potrivit publicației bulgare.

Viceprim-ministrul Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la Națiunile Unite. Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare la diferite etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au declarat ferm că realizarea de noi poduri, adâncirea Dunării, legăturile de feribot și trecerea mai ușoară prin punctele de frontieră ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună care să includă mai multe proiecte.

Alexiev a mai pus împreună cu omologul său problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova – Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

La mijlocul lunii octombrie, cei doi vicepremieri intenționează să aibă o întâlnire comună la Bruxelles, la care vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a Fast Danube și a celui de-al treilea pod peste Dunăre. Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu și-au confirmat dorința ca, în paralel cu acordul la care s-a ajuns privind cel de-al treilea pod peste Dunăre, să lucreze și la proiectele rămase pentru construirea de poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019. (Traducerea Rador: Mirela Petrescu)

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: