Producţia de petrol şi condensat de gaze din Rusia a fost în iulie de 10,76 milioane de barili pe zi, în creștere față de luna precedentă

petrol Sursa foto: Pixabay

Producţia de petrol şi condensat de gaze din Rusia a fost în iulie de 10,76 milioane de barili pe zi (bpd), în creştere faţă de 10,70 milioane de barili pe zi în iunie, potrivit datelor publicate miercuri de biroul de statistică Rosstat, transmite News.ro citând Reuters.

Rosstat a mai spus că producţia de petrol, fără condensat de gaze, a fost de 42,2 milioane de tone luna trecută, faţă de 40,7 milioane de tone în iunie, ceea ce este cu o zi mai scurtă.

De asemenea, producţia de gaze naturale lichefiate (GNL) a ajuns la 2,3 milioane de tone în iulie, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, dar în scădere cu 7% faţă de iunie.

Producţia de GNL din ianuarie până în iulie a atins 19,1 milioane de tone, în creştere cu 9,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Producţia de gaze naturale a fost luna trecută de 36,5 miliarde de metri cubi, cu 24,5% mai mică decât în iulie 2021 şi cu 6,9% în scădere faţă de iunie 2022.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *