ROCA Industry anunță că filiala sa Bico Industries este în negocieri avansate pentru a prelua pachetul majoritar al unei companii de textile și construcții din Lituania/ Valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de euro

adrian butuc ceo-bico-industries Sursa foto: Bico Industries

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, anunță că filiala sa Bico Industries se află în negocieri avansate cu SmartTech AG, companie înființată și organizată conform legilor din Elveția, pentru
achiziția a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos.

Valoarea tranzacției este de 4 milioane de euro, condiționată de finalizarea cu succes a analizei due dilligence și de eventualele aprobări ale instituțiilor relevante.

Iranga acționează pe piața textilelor tehnice și de construcții, oferind soluții bazate pe o gamă complexă de tehnologii pentru producția de țesături din fibră de sticlă și materiale compuse prin laminarea țesăturilor, activitate similară cu una din liniile de business deținute de Bico.

„Achiziția Iranga este în linie cu strategia Companiei și cu planurile sale de dezvoltare. Aceasta va sprijini diversificarea piețelor în care companiile holdingului sunt prezente, toate acestea contribuind la crearea unei valori adăugate în jurul lor, prin sinergii și instrumente comune”, transmite ROCA Industry.

„Achiziția, realizată sub umbrela holdingului nostru, va contribui la creșterea prezenței noastre pe acest segment și totodată la atingerea de noi piețe. Ne bucurăm să vedem valori comune în două companii aflate la mare distanță, una în România, alta în Lituania, și credem cu atât mai mult în sinergii și parteneriate pe termen lung, mai ales în contextul actual internațional, unul care nu e lipsit de provocări”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie și Director General interimar al ROCA Industry.

„Prin investițiile pe care le facem urmărim dezvoltarea capacităților noastre de producție, inovarea și creșterea sustenabilă, pe termen lung. Dacă la începutul anului, prin achiziția companiei Terra, am reușit să ne consolidăm cota de piață la nivelul SEE pentru producția plasei
din fibră de sticlă destinată termosistemelor, de aceasta dată, prin tranzacția Iranga ne dorim să dezvoltăm o altă linie de business, una care se adresează unui sector de clienți B2B în care activăm încă din anul 2019. La nivel personal, scalarea acestui sector de activitate are o
însemnătate specială și încă din 2019, când am preluat implementarea și dezvoltarea acestei linii de business, am început procesul de profilare a pieței prin studiul activității companiei Iranga. Acum, vom uni resursele celor două organizații, atât pe cele tangibile, cât și intagibile, pentru atingerea obiectivului comun: dezvoltarea de soluții inovative pentru armarea materialelor de construcții, transformând astfel toate barierele culturale în avantaje competitive”, declară Adrian Butuc, Director General al Bico Industries.

În ianuarie, Roca Industry, care face parte din ROCA Investments, s-a listat la Bursa de Valori București (BVB) pe piața AeRO, și a atras de la investitorii din piaţa de capital suma de 45 milioane de lei. Compania a transmis atunci că suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului dar şi pentru achiziţia altor companii din industria materialelor de construcţii cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanţuri de magazine de bricolaj din România.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România şi Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă, Terra (100%), iar așteptările sunt ca până la finalul anului să se finalizeze și preluarea integrală a Dial, dar și a Iranga (77,5%).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: