Uniunea Europeană importă mai multe alimente decât exportă, în detrimentul mediului, se arată într-un nou raport al organizaţiei de mediu WWF, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“UE consumă mai mult decât cota sa echitabilă şi actualele noastre niveluri ridicate ale producţiei de alimente sunt posibile doar în urma importurilor masive de resurse”, apreciază WWF.

În loc să fie grânarul lumii, UE este de fapt cel mai mare magazin de produse alimentare de vârf, exportând produse destinate în principal consumatorilor mai bogaţi, iar nivelul nostru ridicat al producţiei este realizat prin costuri de producţie nesustenabile, importuri şi folosirea în mod risipitor a terenurilor. Magazinul UE de produse alimentare majorează factura de mediu atât de mult, încât noi practic consumăm omenirea”, susţine Ruiz.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Multe din importurile UE de produse alimentare şi producţia internă sunt în mod fundamental nesustenabile, erodează resursele naturale şi pe plan global duc la despăduriri şi epuizarea stocurilor de peşte. În condiţiile în care 40% din mâncarea produsă în UE nu este niciodată mâncată, blocul comunitar rămâne al doilea mare importator de produse legate de defrişările din zonele tropicale, apreciază WWF.

Consumatorii vor să-şi schimbe comportamentul, trei din cinci europeni vor să mănânce mai sustenabil şi trei din patru vor o legislaţie UE care să nu permită ca produsele vândute în blocul comunitar să ducă la pierderea biodiversităţii, se arată în raport.

Comisia Europeană nu mai poate ocoli adoptarea de măsuri decisive pentru rezolvarea impactului social şi asupra mediului al consumului alimentar, susţine Ruiz.