Irlanda se apropie de o decizie referitoare la Facebook, esenţială pentru transferul de date între UE şi Statele Unite

Mark Zuckerberg Sursa foto: Facebook

Autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda se aşteaptă să îşi consulte colegii de reglementare din Uniunea Europeană, în aprilie, cu privire la ancheta sa privind transferurile de date ale Facebook, apropiindu-se de o decizie care ar putea afecta afacerile transatlantice dacă va interzice fluxurile de date din UE către Statele Unite, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Cea mai înaltă instanţă din Europa a decis în 2020 că Acordul de transfer de date între UE şi Statele Unite a fost invalid, invocând probleme de supraveghere.

Această decizie a determinat Comisia pentru Protecţia Datelor (DPC) din Irlanda să emită un ordin provizoriu conform căruia mecanismul pe care Facebook îl foloseşte pentru a transfera date de la utilizatorii Uniunii Europene în Statele Unite ”nu poate fi folosit în practică”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Ordinul a fost blocat în urma unei contestaţii formulate de Facebook la Înalta Curte irlandeză, dar a fost reluat în mai anul trecut, când instanţa a respins pretenţiile Facebook.

Facebook a avertizat că o oprire ar putea avea consecinţe ”devastatoare” şi ”ireversibile” pentru afacerea sa, care se bazează pe procesarea datelor utilizatorilor pentru a difuza reclame online direcţionate.

DPC a spus că şi alte companii s-ar putea confrunta cu perturbări masive.

DPC a publicat luni decizia sa preliminară revizuită, la care proprietarul Facebook, Meta Platforms, poate răspunde în termen de 28 de zile.

DPC a refuzat să ofere detalii despre constatările revizuite.

În conformitate cu normele UE privind protecţia datelor, DPC trebuie apoi să transmită hotărârea tuturor autorităţilor de supraveghere ale UE implicate şi să ia în considerare punctele lor de vedere înainte de a emite un verdict final.

Un purtător de cuvânt al DPC a anticipat că rezultatele revizuite vor fi comunicate altor autorităţi de reglementare din UE în aprilie.

Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat că a primit versiunea revizuită.

”Suspendarea transferurilor de date ar dăuna nu numai milioanelor de oameni, organizaţiilor caritabile şi întreprinderilor din UE care folosesc serviciile noastre, ci şi miilor de alte companii care se bazează pe transferurile de date UE-SUA pentru a oferi un serviciu global. Este necesară o soluţie pe termen lung privind transferurile de date UE-SUA pentru a menţine oamenii, întreprinderile şi economiile conectate”, a spus compania.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: