VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: primele segmente ale tablierului metalic au ajuns pe șantier / Montarea celor 86 de piese începe joi

Tablier Pod Brăila Captură CNAIR

Primele segmente ale tablierului metalic pentru Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns pe șantier, în zona blocului de ancoraj de la Brăila, unde va începe montarea pieselor, a anunțat Compania de Drumuri. Cele 86 de componente sunt construite pe șantierul VARD de la Brăila, iar ridicarea primelor două segmente va începe joi.

„Primele segmente ale podului suspendat peste Dunăre din zona Braila au ajuns astăzi în șantier. Segmentele metalice sunt executate în Șantierul Naval Brăila și sunt transportate pe Dunăre cu ajutorul unor barje. Se vor monta cu ajutorul unor macarale plutitoare construite special pentru astfel de lucrări. Stadiul lucrărilor (n.r. la Podul Brăila) este de aproximativ 60%”, a transmis CNAIR.

VIDEO CNAIR – Barjele aduc primele două segmente ale tablierului metalic:

Constructorii și-au propus să unească două segmente pe zi, implicit operațiunea ar dura trei luni, potrivit Asociației Pro Infrastructură: „Antreprenorii au o țintă ambițioasă de a ridica și suda două segmente în fiecare zi dar, chiar dacă nu o vor atinge, toată operațiunea poate fi gata în două-trei luni. Din acel moment podul intră în linie dreaptă. Cerem celor de la WeBuild (n.r Astaldi) și oficialilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile necesare deschiderii circulației pe pod, pe varianta de sud (Măcin), până cel târziu în decembrie 2022”.

În zona blocului de ancoraj de la Brăila, pe DN 22 B Digul Brăila – Galați, circulația a fost restricționată și deviată pentru aproximativ 3 luni pe un drum provizoriu.

Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală – 1.100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea. Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar constructorul a intrat în teren la sfârşitul anului 2018. Antreprenor general este asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure, care a câştigat contractul de aproape o jumătate de miliard de euro. Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019.

Sursa Foto : Pod Brăila/Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Uite asa model Tov. Grindeanu!
    Ca la Pod Braila!
    Saptamal la A 7!
    Saptamana 3 : turnat 5 km,
    Saptamana 33 : nod Mizil gata.
    Dar voi nu stiti de voi!
    Cand incepe?
    De ce incepe?
    Pentru ce?
    Daca nu-i cascaval dus la partid!
    😫

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.