Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat, prin intermediul unei echipe de control de la Comisariatul Municipiului București, o acțiune de control la hotelul Radisson Blue de 5 stele din centrul Capitalei. În urma controlului, ANPC a amendat hotelul cu 33.000 lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Pe lângă amenda dispusă, ANPC va opri definitiv de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru camerele de cazare verificate.

Neregulile constatate au fost, în zona de bucătărie:

– utilizarea unor materii prime și produse semifinite cu data limită de consum depașită (sosuri, condimente, lapte etc)

Analize Economedia

calcule buget
investiții, creșteri, acțiuni, bursă, taur, bull
cresteri, dividende, bursa, piata de capital
Dubai proprietati imobiliare
România-Ungaria steaguri
un programator lucreaza la un laptop
adrian-dragos-paval-dedeman
economie calcule
somer calculator
burse, piete, multipli
bani, lei, economie, finante, deficit, inflatie
armata romana, capu midia, romania, nato, militari, soldati, antrenament, exercitiu militar, himars, rachete, sisteme de aparare aeriana
auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
transport
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
linie asamblare Dacia
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant

– existența unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare sau data limită de consum, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora

– menținerea în aceleași spații frigorifice a produselor din carne, împreună cu produse finite ce urmau a fi servite ca atare (fructe, legume prelucrate sau intregi) si produse lactate ambalate

– folosirea unor ustensile cu grad avansat de uzură

– utilizarea unui grătar neigienizat, cu arsuri grosiere;

– lipsa traducerii în limba română a denumirii si ingredientelor din listele meniu

– colectarea reziduurilor solide în recipiente neacoperite, amplasate în spațiile de prelucrare.

În zona de cazare, au fost constatate abateri de la prevederile legale în vigoare în 11 camere care erau disponibile (libere) la momentul controlului: existența unor pereți murdari, utilizarea unor piese de mobilier cu porțiuni exfoliate, pătate sau rupte, utilizarea unor protecții pentru saltea pătate, precum și deficiențe de informare a turiștilor, în camere (informare incompletă și doar în limba engleză).

Verificările comisarilor CPCMB au fost extinse şi la celelalte camere ale hotelului.