ANRE a desemnat compania Electrica Furnizare drept furnizor de ultimă instanţă în decembrie, cu un preț de peste 2.000 de lei pe MWh

contoare energie electrica Sursa foto: Unsplash / Jason Richard

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Electrica Furnizare drept furnizor de ultimă instanţă în luna decembrie pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, la un preţ de peste 2.000 de lei pe MWh, potrivit unui document al ANRE.

“Societatea Electrica Furnizare va prelua toţi clienţii care, în luna decembrie 2021, ajung în situaţia de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă”, se arată în document.

ANRE a aprobat şi preţurile pentru furnizarea de ultimă instanţă valabile pentru luna decembrie.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Astfel, Electrica Furnizare are cel mai mic preţ, respectiv 2.088 lei pe MWh. Urmează Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ambele companii cu preţul de 2.359 lei pe MWh.

Alţi furnizori de ultimă instanţă sunt E.ON Energie România, cu preţul de 2.541 lei pe MWh, Tinmar Energy – 2.601 lei pe MWh şi CEZ Vânzare – 3.100 lei pe MWh.

“Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare”, se mai precizează în documentul ANRE.

Preţul de ultimă instanţă nu include tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport – componenta de extracţie din reţea – TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit Legii 259/2021, preţul energiei la consumatorul final, inclusiv preţul de ultimă instanţă, este plafonat la 1.000 de lei pe MWh până la 31 martie 2022, diferenţa fiind acoperită de la bugetul de stat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: