Directorul general al Barclays demisionează, după o anchetă privind legăturile cu Jeffrey Epstein, investitorul american acuzat de trafic de minore

Jeffrey Epstein Wikimedia

Banca britanică Barclays a anunțat luni plecarea imediată a directorului general Jes Staley, care vrea să conteste concluziile preliminare ale unei anchete a autorităților birtanice de reglementare privind legăturile sale cu Jeffrey Epstein, potrivit Le Figaro.

Ancheta „nu a făcut nicio constatare potrivită căreia dl Staley a văzut sau a fost la curent cu vreuna dintre infracțiunile prezumtive ale dl Epstein”, finanțistul american acuzat de trafic de minore și care s-a sinucis ulterior în închisoare, subliniază un comunicat ala băncii.

C.S. Venkatakrishnan, care era până acum director global pentru piețe în grupul Barclays, va prelua atribuțiile lui Jes Staley.

Banca a dezvăluit în februarie 2020 că Jes Staley, un american în vârstă de 64 de ani, era vizat de această anchetă, alegând însă să nu ia la acel moment nicio decizie.

„Barclays și dl. Jes Staley, director general al grupului, au fost informați vineri seara despre concluziile preliminare” ale acestei anchete lansată de principalele autorități financiare britanice, FCA și PRA, legate de maniera în care Staley a evocat în grupul său legăturile de afaceri din trecut cu Jeffrey Epstein.

„Având în vedere aceste concluzii și intenția dl. Staley de a le cotesta, Consiliul de Administrație și dl. Staley au convenit că acesta se va retrage din funcția de director general al grupului și administrator al Barclays”, a precizat banca britanică.

Staley a dezvoltat aceste relații de afaceri în anii 2000 când conducea filiala de private banking a JPMorgan, printre clienții căreia figura și finanțistul american. Potrivit acestuia, ultimul contact cu Epstein a avut loc în 2015.

Consiliul de Administrație al băncii s-a declarat „dezamăgit” de situație în condițiile în care „Staley conducea cu succes grupul Barclays din decembrie 2015, cu un real angajament și competență”, refuzând să comenteze în plus concluziile preliminare ale anchetei.

Legăturile dintre Bill Gates și Jeffrey Epstein s-ar fi aflat la originea divorțului dintre miliardarul american și Melinda French Gates, potrivit presei americane.

Wikimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *