BMW e pregătit pentru interdicții asupra mașinilor cu combustie internă din 2030, dar nu a anunțat o dată la care va înceta producerea lor

bmw-i3

BMW va fi pregătit pentru orice interdicție a mașinilor cu motor cu combustie internă începând cu 2030, cu o ofertă de vehicule electrice, a declarat recent Oliver Zipse, director executiv, citat de Reuters.

UE a propus o interdicție a mașinilor cu combustibil fosil începând cu 2035 ca parte a unui pachet mai larg de măsuri de combatere a încălzirii globale.

“Vom fi gata pentru interzicerea ICE. Dacă o regiune, un oraș, o țară are ideea de a interzice ICE-urile, avem o ofertă”, a declarat Zipse într-o conferință în orașul Nuertingen, lângă Stuttgart. “BMW Group nu este îngrijorat de acest lucru. Dacă este o idee bună este o altă întrebare … dar vom avea o ofertă.”

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Spre deosebire de rivali, precum Volkswagen sau General Motors, BMW nu a stabilit o dată de încheiere pentru producția de mașini cu combustie internă, dar a anunțat că se așteaptă ca 50% din vânzările globale de mașini să fie vehicule electrice până în 2030.

De altfel, BMW i Ventures a investit în startup-ul american Lilac Solutions, care a dezvoltat un proces nou pentru extracția ecologică și economisirea resurselor de litiu. Prin investiție, BMW Group dorește să promoveze „progresul tehnologic în domeniul exploatării litiului”.

Start-up-ul din SUA a dezvoltat și brevetat o tehnologie care utilizează un schimbător de ioni pentru a îmbunătăți în mod semnificativ exploatarea litiului din saramura zăcămintelor de apă sărată în termeni de eficiență, costuri și durabilitate. Potrivit BMW, tehnologia s-a dovedit deja în proiectele inițiale de teren. Acum trebuie să demonstreze „că este scalabil și poate fi industrializat pe termen mediu”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: