Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului Mugur Isărescu, a intrat în Comitetul Reprezentanților de la Fondul Proprietatea

BUCURESTI - BNR - CONFERINTA - PROVOCARI STRUCTURALE ALE SECTORU Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Lăcrămioara Isărescu, economist și fiica guvernatorului Mugur Isărescu, a fost votată să ocupe pentru următorii trei ani unul dintre cele două posturi disponibile în Comitetul Reprezentanților de la Fondul Proprietatea, adică în entitatea care se ocupă de administrarea activelor Fondului, precum listări, tranzacţii şi alte operaţiuni.

Sursele Economedia arată că ea a primit 56% dintre voturi, la Adunarea Generală a Acționarilor care a avut loc vineri, 27 septembrie.

Al doilea post a rămas vacant, deoarece niciunul dintre ceilalți candidați nu a trecut pragul.

Ileana-Lăcrămioara Isărescu – A fost propusă de fondul de investiţii BT Maxim, administrat de BT AM din grupul financiar Banca Transilvania. Ea este economist cu un Master în Relaţii Economice Internaţionale, absolventă MBA. Ea susține că și-a petrecut ultimii 13 ani în cadrul departamentului de Afaceri Guvernamentale și de Reglementare (GRA) al IBM, unde a dezvoltat „relații puternice cu părțile interesate din sectorul public și asigurând alinierea activităților comerciale cu agendele naționale de politică economică în vederea găsirii de soluții avantajoase pentru ambele părți și pentru a debloca creșterea economică atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat”.

„Strămoşii mei şi-au servit comunităţile în diferite calităţi, ca funcţionari publici, profesori, preoţi sau ofiţeri de armată. Am la bază onestitatea, integritatea şi profesionalismul şi sunt atrasă de persoanele şi organizaţiile care împărtăşesc aceste principii”, scrie ea în scrisoarea adresată acţionarilor.

Totodată, acționarii FP au aprobat în ședința de vineri un punct (punctul 8) care prevede prelungirea mandatului administratorului Franklin Templeton. Acest lucru face ca punctul 10 de pe ordinea de zi să devină nul. Acest punct prevedea conservarea patrimoniului Fondului, aşa cum cerea Ministerul Finanţelor în calitate de acţionar minoritar, respectiv oprirea programelor de răscumpărare. Astfel, Ministerul Finanţelor nu a reușit să conserve patrimoniul Fondului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: