VIDEO Alunecare masivă de teren pe şantierul Autostrăzii Transilvania între Nădăşelu şi Zimbor. Se poate ajunge inclusiv la schimbarea traseului – Pro Infrastructura

Alunecare de teren Autostrada Transilvania Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

O alunecare masivă de teren a avut loc pe şantierul dintre Nădăşeu şi Zimbor, de pe Autostrada Transilvania, arată o înregistrare video publicată de Asociaţia Pro Infrastructură, care susține că aceasta ar putea duce inclusiv la modificarea traseului autostrăzii, pe traseu fiind identificate patru zone cu dealuri instabile.

Asociaţia arată că alunecarea de teren este cunoscută şi avansează, iar Bechtel, primul constructor al autostrăzii, nici măcar nu a „atacat” zona cu probleme în timp ce, pentru al doilea contract, firma Maltauro a cerut costuri suplimentare imense.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, susţine Asociaţia.

Compania de Drumuri confirmă într-un comunicat de presă problemele de pe şantier şi spune că se fac investigaţii pentru a stabili amplitudinea surpării : ,,Antreprenorul, care are și calitatea de proiectant, pentru a adopta soluțiile optime care să asigure stabilitatea corpului autostrăzii, efectuează investigații geotehnice în vederea stabilirii naturii și amplitudinii fenomenului. După finalizarea acestor investigații, CNAIR, Antreprenorul și specialiștii acreditați și acceptați, vor stabili soluțiile tehnice aferente și conforme cu legislația în domeniu.” a transmis CNAIR 

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Contractul pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) au fost semnate cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în decembrie 2020 pentru 1,4 miliarde lei şi un cost de 9,4 milioane euro/km. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte, 7 milioane de mc. de săpătură, 2 milioane mc. de umpluturi.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Care sunt criteriile dupa care se alege traseul unei autostrazi? Nu se fac mai multe variante si sa se aleaga cea mai buna? Intreb si eu, ca un novice ce sunt in acest domeniu!
    Astept parerile celor care cunosc aceste criterii! Multumesc pentru amabilitate!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.