Renault Megane E-Tech Electric va oferi, alături de Volvo și Polestar, Android Automotive al Google

megane Sursa foto: Renault

După Volvo și Polestar și Renault Megane E-Tech Electric a adoptat ecosistemul telefonului cu sistemul Android al Google și oferă aplicații descărcabile în mașină.

Exista deja o aplicație pentru smartphone de la Google numită „Android Auto” care, la fel ca Apple CarPlay, rulează pe smartphone și folosește afișajul auto ca monitor extern. Acest proiect, inițiat pe Polestar este un sistem de operare complet în loc de o singură aplicație și este încorporat în hardware-ul mașinii în loc să ruleze pe smartphone.

Cel puțindin 2014, Google și-a luat ca misiune extinderea sistemului de operare al telefonului într-o afacere de sisteme de operare a mașinilor. Google construiește o versiune specială pentru mașină a sistemului de operare Android, iar producătorii auto construiesc hardware-ul.

De altfel. s-au făcut demonstrații ale sistemului de operare Google pe Fiat-Chrysler, Volvo și Audi, Polestar 2 și acum Renault Megane electric.

Spotify, Asistentul Google și Google Maps lucrează toate, iar hărțile Google se afișează chiar și pe afișajul grupului de ecartamente din spatele volanului.

Unii producători de automobile precum Honda și Hyundai folosesc deja o versiune de Android pentru a-și construi sistemele de infotainment, dar Polestar 2 a fost prima mașină cu această versiune de Android aprobată de Google care alimentează sistemul de infotainment. De altfel, Polestar 2 rulează Android 9 Pie, în timp ce sistemul de infotainment Honda se bazează pe Android 4.2 Jelly Bean (lansat în 2012), iar Hyundai folosește o versiune și mai veche de Android: 2.3 Gingerbread.

Problema ține încă de faptul că o serie de companii non-tehnologice construiesc dispozitive conectate, care provoacă o problemă de securitate. Dispozitivele (sistemul de infotainment în acest caz) nu se actualizează aproape niciodată și faptul că toate aceste dispozitive cu funcție de internet care rulează software învechit poate deveni o piedică, în special, pentru securitatea sistemului.

Lansarea unei mașini noi cu o versiune modernă de Android va fi de mare ajutor, și vor apărea actualizări „în mod regulat”. De asemenea, Google impune un nivel minim de asistență de securitate pentru telefoanele Android, dar, încă, nu se știe încă dacă va implementa ceva similar pentru mașini.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: