Intel se apleacă asupa pieței cipurilor auto și crede că va ajunge la 115 miliarde de dolari până în 2030

Procesor Intel pixabay.com

Intel a anunțat că va lucra alături de producătorii de automobile pentru a integra o tehnologie mai avansată în sistemele electronice auto și va utiliza capacitatea de producție la baza sa irlandeză pentru fabricarea de cipuri auto, a declarat CEO-ul Pat Gelsinger.

Gelsinger a vorbit la Salonul Internațional de Mobilitate Germania din München și a spus că Intel vrea să investească în total 80 de miliarde de euro în Europa în următorul deceniu.

Pe lângă capacitatea de producție dedicată de la amplasarea în Irlanda, Gelsinger a declarat că organizația pe care o conduce va înființa noi facilități de fabricație a cipurilor în Europa și Intel Foundry Services Accelerator, proiect care își propune să lucreze cu producătorii de automobile pentru a utiliza o tehnologie mai nouă și mai avansată a cipurilor. De aceea, Intel va crea o nouă echipă de design specială pentru automobile și va pune la dispoziția producătorilor de automobile atât design-urile personalizate, cât și cele standard de chip avansat.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Mașinile devin computere cu anvelope. Are nevoie de noi și noi avem nevoie de ea. Scopul este de a crea un centru de inovație în Europa, pentru Europa”, a spus Pat Gelsinger.

CEO-ul Intel a mai arătat că Intel prezice că semiconductorii ar putea reprezenta 20% din costul vehiculelor până la sfârșitul deceniului, o creștere de cinci ori față de 2019. Citând cercetările efectuate de Gartner, Intel a declarat că această piață va crește la 115 miliarde de dolari în întreaga lume până în 2030, sau 11% din întreaga piață a siliciului.

În fine, compania a discutat unde să înființeze noi centre de producție în Europa și să caute ajutor din partea UE pentru proiect și că va anunța amplasamentul a două noi site-uri europene până la sfârșitul anului 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: