Amenzi de 57.000 de lei pentru nerespectarea programului de transport la STB / TPBI a constatat incapacitatea fizică a STB de a asigura curăţenia pentru toate vehiculele

troleibuz Sursa foto: Facebook / STB

Societatea de Transport Bucureşti şi cei trei operatori privaţi din Bucureşti şi Ilfov au primit amenzi în valoare totală de 84.000 de lei pentru nerespectarea programului de transport şi nerespectarea indicatorilor de performanţă, anunţă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Cele mai multe abateri au fost constatate la STB: peste 600 de nerespectări ale programului şi neasigurarea curăţeniei.

„STB SA, care este principalul operator de transport din regiune, asigurând funcționarea a 175 de linii din totalul celor 200 din regiune, are și cele mai multe abateri și va suporta amenzi în valoare totală de 57.500 lei pentru nefuncționarea sistemului de monitorizare a vehiculelor, dar și pentru nerespectarea programului de plecare a vehiculelor de la capetele de linie (131 de plecări întârziate și 442 plecări înaintate). Pe de altă parte, TPBI a constatat incapacitatea fizică a STB SA de a asigura curățenia pentru toate vehiculele și a avertizat operatorul că nu respectă procedurile stabilite și că personalul alocat acestui serviciu este total insuficient”, a transmis într-un comunicat de presă TPBI.

Parcul auto circulant al STB se prezintă astfel: tramvaie (261), troleibuze (167) autobuze hibrid (130) şi 808 autobuze cu ardere internă.

La rândul său, Serviciul de Transport Voluntari, al doilea operator ca mărime, asigurând transportul pe 19 linii regionale, a primit sancțiuni în valoare totală de 24.400 lei, pentru nerespectarea indicatorilor de performanță, la care se adaugă 44 de abateri privind plecarea de la capete de linie (19 plecări întârziate și 25 de plecări înaintate).

Și societatea Regio Serv Transport SRL, care operează doar două linii regionale, a primit amenzi în valoare de 2.500 lei, dar pentru 25 de abateri de la programul de transport, prin neefectuarea unor curse programate.

Al patrulea operator de transport, Ecotrans, care deţine patru linii nu a avut abateri în activitatea acesteia nefiind identificată nicio neconformitate, potrivit Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

Pe de altă parte, TPBI amintește publicului că, de la începutul lunii au fost intensificate și acțiunile de control, iar călătorii frauduloși vor fi amendați cu sume de la 80 de lei (suprataxă) până la 300-500 de lei (proces-verbal de contravenție). TPBI face apel la călători să își achite deplasările utilizând toate facilitățile puse la dispoziție în acest sens: plata cu card de transport, cu cardul bancar contactless direct la validator, plata de pe telefonul mobil prin aplicația 24Pay sau prin SMS etc.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Buna seara, dați amenzi pt înaintări și întârzieri ale autobuzelor in trafic , dar programul afișat în stații(pe hârtie) nu corespunde cu cel afișat pe info tb, plus că mai este și aglomerația din trafic,D N 1 este in permanenta aglomerat, dvs sa faceți sondaj in trafic,pe șosea nu din birouri , va mulțumim

  2. Buna initiativa controlului , insa nu rezolva si problema stationarii a cate 20-30 de autobuze care asteapta ca soferii sa isi faca pauza de 15 minute dupa fiecare cursa . Sunt si curse care dureaza maxim 10 minute ( vezi traseul liniei 103 sau 246 ) iar soferul apoi stationeaza 15 minute ……
    O alta problema ar fi aceea de a controla si modul in care e facut graficul de transport fiindca de regula autobuzele si tramvaiele unor linii care au parcurs comun pe o portiune de traseu , circul unul dupa altul , in loc sa imbunatateasca frecventa pe acel tronson , si sa lase macar 5 minute intre plecari …….

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.