Grindeanu: Companiile elvețiene sunt interesate să vină în România, în special pentru îmbunătățirea calității materialului rulant pentru infrastructură feroviară

448767405_1195446661936636_7476813736013425485_n

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că firmele sunt interesate să vină în România, în special pentru îmbunătățirea calității materialului rulant pentru infrastructură feroviară. Declarația vine în urma unei întâlniri la Berna dintre ministrul Turismului cu Guy Parmelin, coordonator al Departamentului Federal pentru Economie.

„Am discutat astăzi, la Berna, despre aprofundarea cooperării în domeniul transporturilor, cu Guy Parmelin, coordonator al Departamentului Federal pentru Economie. Companiile elvețiene sunt interesate să vină în România, în special pentru îmbunătățirea calității materialului rulant pentru infrastructură feroviară. Alături de consilierul federal Albert Rösti, șeful Departamentului Federal pentru Mediu, Transporturi, Energie și Comunicații, am abordat subiecte ce țin de modernizarea, sistematizarea și automatizarea rețelei de cale ferată din România”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul transmite că în discuțiile cu Vincent Ducrot, director al Căilor Ferate Federale Elvețiene (SBB), și-a arătat interesul pentru expertiza în optimizarea exploatării transportului feroviar.

„În Confederația Elvețiană sunt 40 de companii care lucrează în sistem integrat pentru deservirea pasagerilor, iar cu un singur bilet se poate călători oriunde în această țară. Ne dorim un astfel de sistem și în România! Nu în ultimul rând, am subliniat, în cadrul întrevederii cu Ignazio Cassis, șef al Departamentului Federal al Afacerilor Externe din Consiliului Federal al Confederației Elvețiene importanța pe care România o acordă aderării la Spațiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, până la sfârșitul acestui an”, mai transmite Grindeanu.

Comentarii

  1. A mai ramas intr-un loc “Ministrul Turismului”, stimabililor. Este acesta un gest de fronda al redactiei deoarece dl. Grindeanu promite mult dar livreaza mai putin? :)) Daca nu publicati comentariul inseamna ca ati ras si voi… :))

    • Grindă e in toate reclamele guvernamentale!
      Nimic, doar fantezii!
      Cand o sa vada elvetienii parandaratul cerut de autoritati nu mai vin!
      Notă
      Am calatorit anul trecut in Elvetia numai cu trenul doua saptamani, cu abonament, oriunde in acea țara.
      Suplimentar aveai acces la orice tramsport cu bacul, cu metroul, cu autobuzul.
      Si ce conditii, plus ca niciun tren nu a intarziat vreun minut.
      Iar viteza medie de transport depasea uneori viteza de pe autostradă.
      De ce crede Grindă ca guvernul lor e credibil în fata companiilor elvețiene?
      De ce nu au inceput acum 35 de ani cand tot PSD era la cascaval?😡

  2. Companiile din Elvetia sunt interesate sa vina in Romania.
    De fapt incearcă!
    Dar cred ca niste indivizi din guv.ro vor petrece niste vacante prin Elvetia pe banii contribuabilui român.
    Si cam atât ramane!
    Niste delegatii, niste vacante si tainul!🤔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *