Drum Expres Oradea – Arad: Șapte oferte pentru lotul 1 Oradea – Salonta (38 km) / Licitația pentru lotul 2 rămâne suspendată, iar pentru lotul 3 ofertele se deschid pe 26 iunie

Drum Expres Oradea Arad Bolojan Sursa Foto : CJ Bihor

Șapte companii au depus miercuri oferte pentru construcția Lotului 1 Oradea – Salonta (38 km), parte a Drumului Expres Arad – Oradea, a anunțat șeful CNAIR Cristian Pistol. Pe de altă parte, licitația pentru 2 rămâne suspendată până la finalizarea răspunsurilor CNAIR la solicitările de clarificare pe care le-au depus constructorii interesați. Pentru lotul 3, ofertele se deschid pe 26 iunie.

Licitația pentru Lotul 1 Oradea – Salonta (38 km) fusese suspendată după contestația Strabag câștigată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

„Au fost depuse astăzi 7 oferte pentru construcția primului lot al Drumului Expres Arad Oradea!
– Asocierea ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ SA (lider) – CONSTRUCTII ERBASU SA (Romania)
– Asocierea CONCELEX SRL (lider) – X-WAY INFRASTRUCTURE S.R.L – CON A OPERATIONS S.R.L – DIMEX 2000 COMPANY S.R.L (Romania)
– Asocierea DUNA GROUP EUROPA KFT – DUNA NRG – DUNA CONSTRUCTII RO SRL – HE-DO UTEPITO KFT – ING SERVICE SRL (Ungaria – Romania)
– KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
– NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
– Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (Romania – Ucraina)”, a transmis Cristian Pistol.

Valoarea estimată pentru construcția primului lot al Drumului Expres Arad – Oradea, în lungime de 33,7 km, este de 2,74 miliarde lei (fără TVA).

Contractul, finanțat prin Programul Transport, trebuie finalizat în 24 de luni, iar pe traseul acestui nou drum expres se vor construi inclusiv 32 de poduri și pasaje (printre care un pasaj în lungime de 727 m).

În cadrul contractului va fi construit și un nou drum (5,3 km), necesar pentru a asigura legătura între DN 79 și DX Arad – Oradea în dreptul localității Salonta, a transmis Cristian Pistol.

Pe lotul 1 Oradea – Salonta sunt proiectate 32 de poduri și pasaje cel mai lung fiind pasajul de la km. 4 peste linia de tren Timișoara – Oradea, pasaj cu o lungime de 727 metri. Un alt pasaj cu o lungime semnificativă, 449 metri este la km. 0, Pasajul Meșteșugarilor.

Harta Traseu Lot 1 (Sursa API):

Întregul Drum Expres Oradea – Arad are trei loturi, iar durata de realizare este de 24 de luni. Chiar dacă vor fi la câmpie, lotul 3 de 47 de kilometri va fi cel mai lung din România.

Lotul 1 ( 33,7 km), la care se adaugă drumul de legatură la DN 79 – Salonta (5,3 km).
Lotul 2 (39,7 km), la care se adaugă drumul de legatură până la granița cu Ungaria (10 km).
Lotul 3 (47,07 km), la care se adauga Drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

Drumul Expres are o lungime totală de 120 km, cu punct de trecere a frontierei nou între România și Ungaria la Salonta (jud. Bihor), iar în ultimele luni a avut un parcurs fulger, una dintre explicații fiind componenta strategică a Drumului Expres pe traseul Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Egee, cel mai scurt traseu din nordul în sudul Europei și continuarea cu viitoarea Autostradă Timișoara – Moravița – Belgrad (legătura cu Serbia).

Sursa Foto : CJ Bihor

Comentarii

  1. bine ca nu a depus si umb sa ne construiasca drumu intrun timp record de 2ani+2 ani+ 2ani + 2ani extensii
    ca si pe nadaselu -poarta unde am pierdut siru extensilor si nu mai stie nimeni termenu de finalizare
    da nici cu precon (selina) nu mi rusine

    • Bănuiesc ca Umb așteaptă licitațiile spre Brăila, Suceava și Pt Neamț.
      Sa dam șansă Dimex, Arl, Concelex firme motivate sa între pe aceasta piata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *