Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, se delistează de la bursă

cemacon fabrica

Producătorul de materiale de construcții Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, se delistează de la Bursa de Valori București, în urma unei decizii a acționarilor majoritari, potrivit unui document publicat la BVB. ASF a anunțat suspendarea tranzacționării.

Pavăl Holding este acționarul majoritar al companiei, cu 78,2%, împreună cu PIF Industrial Bacău, care deține 16,7% din business.

În perioada 22 aprilie și 8 mai cele două companii au derulat o ofertă publică de cumpărare a acțiunilor deținute de acționarii minoritari, la un preț de 0,4395 lei pe acţiune. Atunci companiile au achiziţionat 975.344 de acţiuni CEON din totalul de 24,6 milioane de titluri care au făcut obiectul operaţiunii.

Acum, cele două companii au dreptul să solicite acţionarilor care nu au subscris în cadrul ofertei să-i vândă acţiunile rămase, în total 3% din companie, tot la prețul de 0,4395 lei pe acțiune.

Operaţiunea este intermediată de casa de brokeraj Estinvest.

Cemacon este evaluată, conform prețului actual al acțiunii, la circa 400 milioane de lei. Compania a înregistrat în primele trei luni ale anului 2024 pierderi de 3,65 milioane lei, de la un profit de 12,8 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2023. La nivel individual, Cemacon a avut un profit net de 1,09 milioane lei în primul trimestru al anului 2024 și la afaceri de 35,1 milioane lei, în scădere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Comentarii

  1. Sper sa-si cumpere lumanari de toti banii. Asta este o ‘Maradona” mioritica. Nu ma credeti? Vedeti evolutia pretului in ultimul an 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *