Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere. Investitorii așteaptă date despre inflație

bursa-economie-criza

Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, în timp ce investitorii aşteaptă date despre inflaţie de pe ambele maluri ale Atlanticului, care vor fi afişate mai târziu în cursul săptămânii, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind în teritoriu negativ.

Acţiunile companiilor de turism şi agrement au condus pierderile, cu o scădere de aproximativ 2,6%.

Titlurile retailerului online de produse alimentare Ocado au urcat în vârful Stoxx 600, închizând în urcare cu aproape 10% după ce compania a anunţat săptămâna trecută că a încheiat un acord cu compania de livrări din Turcia Getir pentru a-şi accesa foştii clienţi din Marea Britanie.

Sesiunea de marţi a fost uşoară în ceea ce priveşte câştigurile corporative, în timp ce Germania a publicat date privind preţurile cu ridicata.

Investitorii continuă să analizeze perspectivele unei reduceri a ratei dobânzii cheie în luna iunie de către Banca Centrală Europeană, după ce doi factori de decizie cheie au susţinut luni măsura.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,48%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,92%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,7%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,29%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 0,44%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *