Când vom folosi în România moneda euro

shutterstock_136617011

Plătim, deja, facturi raportate la euro, cu toate că salariile, indemnizațiile, pensiile le luăm în lei. Cum se întâmplă asta? Simplu – România nu a fost pregătită economic pentru trecerea la euro. Soluții există, dar trebuie aplicate. 

Dreapta Unită vine cu propuneri concrete în acest sens. Candidații alianței Dreapta Unită știu exact ce au de făcut atunci când vor ajunge în Parlamentul European astfel încât să reprezinte cu succes interesele României și din punct de vedere economic. 

Aderarea la moneda euro și integrarea în Zona Euro înseamnă finalizarea integrării economice a României în Uniunea Europeană. 

Este un obiectiv pe care România l-a urmărit încă de la aderarea la UE în 2007, iar acum, mai mult ca niciodată, trebuie să facem acest pas. Este vorba despre un viitor economic stabil și prosper pentru toți românii pe care Dreapta Unită și-l asumă. 

 Cine se ocupă de trecerea la euro

Poate crezi și tu, ca mulți dintre noi, că trecerea la euro ține de decizia BNR. Nu e așa! Politicienii iau această decizie, BNR se asigură că mecanismele economice care duc la asta sunt respectate. De aceea avem nevoie de politicieni responsabili, care înțeleg aceste mecanisme economice. În niciun caz nu putem lăsa ca oameni prea puțin alfabetizați economic să decidă în numele nostru chestiuni atât de importante. PSD și PNL au știut în ultimii doi ani doar să mărească taxe și impozite, să crească inflația și să mărească numărul întreținuților de partid. PSD și PNL doar vorbesc despre aderarea la moneda unică europeană și îl lasă pe ministrul Finanțelor să lanseze doar pe vorbe termene-fantomă, cum e 2029, dar nici nu iau măsuri concrete, nici nu explică transparent și clar ce pași avem de făcut pentru asta. 

Prin urmare, când am putea plăti în euro și la București, și la Iași, și la Târgu Cărbunești, spre exemplu? Depinde cine vor fi politicienii pe care anul acesta, prin vot, îi vom lăsa să ne reprezinte interesele. Practic, decizia este la fiecare dintre noi. De votul fiecăruia dintre noi depinde când ar urma să aderăm la Zona Euro și cât de complicat va fi acest proces. 

 Potrivit unui eurobarometru publicat de Comisia Europeană în 2020, 53% dintre români cred că trecerea la euro ar fi benefică pentru ei personal, iar 63% ar fi de acord cu adoptarea monedei unice. Însă, în loc să ne pregătească pentru aderarea la euro, PSD și PNL sunt mai interesați să se joace cu inflația pentru a acoperi deficitul bugetar, să îi sărăcească pe români. Politicieni corupți și incapabili care au pus pe primul loc pensiile speciale și jaful public în loc de măsuri fiscale care să ne apropie de Zona Euro.

Trebuie să oprim asta pe 9 iunie. 

 Dacă vrei să vezi propunerile exacte ale alianței Dreapta Unită în acest sens, găsești detalii aici. (https://dreaptaunita.eu/prioritati/un-trai-european-pentru-romani)

 Ce presupune aderarea la euro

Aderarea la euro înseamnă, în primul rând, chibzuință bugetară. Înseamnă că statul obez nu mai agresează mediul privat prin schimbări bruște de fiscalitate, ca să acopere sinecurile și pensiile speciale. Stabilitatea fiscală pe care o aduce Zona Euro va crea un mediu economic favorabil investițiilor, ceea ce ar însemna creștere economică și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite. 

În plus, euro trebuie să devină moneda în care românii își pot face cumpărăturile nu doar în străinătate, ci și la ei acasă. De ce să ne uităm mereu la cursul de schimb cu teamă? De ce să ne temem de creșterea prețurilor influențată de cursul de schimb, așa cum e acum? Aderarea la euro va aduce stabilitatea prețurilor, iar românii vor avea o putere de cumpărare mai mare. 

Integrarea în Zona Euro este, de asemenea, un semnal puternic către investitorii internaționali că România este o țară stabilă și de încredere. 

 Trebuie să punem capăt politicilor dezastruoase ale PSD și PNL și să facem din aderarea la Zona Euro un obiectiv de țară. Este un pas esențial pentru a finaliza integrarea noastră în UE și pentru a le oferi românilor stabilitatea și prosperitatea pe care o merită.

Pe 9 iunie, alege o Românie europeană, modernă și prosperă!

Acest material a fost plătit de USR

Cod unic de identificare:  41240005

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Când era vorba de trecut la euro, politicienii și presa vândută lor, ne arătau Italia și ne mințeau, văitându-se, că…. vai, o să devenim săraci, din milionari în lei, vom lua 200 euro salariu. Și am continuat să luăm 200 euro, dar în milioane de lei, că așa au vrut pesedeu, johanis și dreapta reunită cu stânga, plus toții ca hoții. …Cine or să sărăcească, domnilor ? Noi, poporul ? Noi suntem deja săraci, dacă trecem la euro, abia mai scăpăm de hoțiile și matrapazlâcurile voastre de țigani turciți, care ați ajuns să conduceți această țară !

  2. Eu nu cred ca addrarea la Euro e un lucru bun. Din nou observ dezamagit ca drealta unita nu e o alternativa reala la nimic. Demagogia acestei bagatele cu aderarea la Euro e u a crasa. BNR e ultima institutie de incredefe in Romania. Am ajunge sa nu mai avem politica monetara deloc. Hotii care ne pupa anul asta pe frunte sunt hamesiti si abia asfeapta za ne jupoaie dupa alegeri. In zona euro singurul mod de a-ti acoperi jaful e prin imprumuturi. Nu ne vor lasa doar pe noi in fundul gol ci si pe copiii copiilor nostrii. Croatia à obtinut Shengen la schimb cu aderarea la euro. Noi ne rugam de ei sa ne primeasca.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.