Ce ar trebui să știi înainte de a folosi insigna „Open to Work” pe LinkedIn

LinkedIn Sursa foto: Unsplash

Insigna „Open to Work” de pe LinkedIn are o reputație proastă, spun unii experți. Iată cum ar trebui să o folosiți în căutarea unui loc de muncă.

După ce Jensen Rubinstein, manager de social media, a fost concediată în ianuarie, ea a afișat bannerul verde „Open to Work” sub fotografia sa de profil de pe LinkedIn. Împreună cu o scurtă postare despre motivul pentru care și-a pierdut locul de muncă, bannerul a atras aproape imediat atenția unui director de la o publicație mică care căuta să ocupe un post contractual – un rol pe care l-a obținut și pe care îl ocupă și astăzi.

De asemenea, i-a adus un prim interviu la o altă companie pentru care a fost plăcut surprinsă că a fost luată în considerare. „Nu ar fi fost pe radarul meu, și nu este cu adevărat într-o industrie în care aș fi fost foarte interesată să lucrez, dar m-au contactat”, spune Rubenstein.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

LinkedIn a introdus insigna #OpentoWork în 2020, ca răspuns la un val de concedieri și înghețări ale angajărilor legate de pandemie – ideea fiind că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă ar putea să semnaleze mai evident celor care încă recrutau că sunt pregătiți și disponibili pentru a-și găsi de muncă. Și, de la înființarea sa, a existat o dezbatere intensă cu privire la eficacitatea sa, unii oameni numindu-l un „apel disperat” și avertizând că va afecta șansele candidaților de a fi rechemați; sau, potențial mai rău, îi va face mai susceptibili la escrocherii de angajare.

„Există vechea zicală conform căreia este mai greu să găsești un loc de muncă atunci când ești șomer”, spune Olivia Johnson, antrenor de carieră și consultant în afaceri. „Așadar, dacă sunteți adeptul acestui lucru, vă semnalizați șomajul”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Insigna „Open to Work” poate fi un instrument dublu-tăios. Pe de o parte, oferă vizibilitate căutării de joburi, dar pe de altă parte, poate transmite un semnal de disperare. Personal, cred că utilizarea ei ar trebui să fie strategică și personalizată în funcție de industria și rețeaua profesională a fiecărui individ.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.