Ministrul Finanțelor susține că România economiseşte două miliarde de lei prin comasarea alegerilor

vot, AEP, electoral Sursa foto: roaep.ro

România economiseşte două miliarde de lei prin comasarea alegerilor, iar orice tip de economie care apare este binevenită, susține ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, citat de Agerpres.

“În bugetul de stat am avut bugetat 3,8 miliarde de lei, aproape 4 miliarde de lei. Deci, comasarea aduce într-adevăr această economie la buget (două miliarde de lei n.r.). Oricum, în perioada aceasta în care ne uităm la orice leu pe care îl cheltuim, orice tip de economie care apare, inclusiv cea de natură bugetară şi cum este aceasta cu comasarea alegerilor, este binevenită”, a spus Boloş, la Digi 24.

PE de altă parte, întrebat cum comentează afirmaţiile “unui manelist celebru” potrivit cărora nu va mai cânta la nicio nuntă fără contract, în urma anunţului ANAF de a verifica acest domeniu al evenimentelor, ministrul Finanţelor a spus că reprezintă “un semn bun pentru ANAF”.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“Astăzi discutam cu cineva despre psihologia modulului e-Factură. Pentru că în momentul în care ştii că ai o factură care îţi este înregistrată la ANAF, îţi va fi foarte greu, pentru că, la un moment dat, chiar dacă încerci să o ascunzi, ea va ieşi la iveală. Adică o ascunzi, poate pentru o perioadă de timp, dar în cele din urmă tot o identificăm”, a adăugat şeful de la Finanţe.

Boloş şi-a cerut scuze pentru greutăţile întâmpinate de contribuabili cu spaţiul privat virtual şi a promis că într-o perioadă rezonabilă de timp va veni cu o soluţie pentru a nu mai trece prin astfel de situaţii.

“Astăzi a fost termenul scadent pentru depunerea deconturilor. Sigur, avem greutăţile noastre cu spaţiul privat virtual. Ne mai ia lumea la rost, fiindcă sunt anumite întreruperi în mentenanţă şi în funcţionare. Dau dureri de cap şi-mi cer scuze şi le mulţumesc că fac eforturi pentru a înţelege situaţia în care suntem şi le promit în acelaşi timp că într-o perioadă rezonabilă de timp vom veni cu o soluţie pentru a nu mai trece prin astfel de situaţii. Dar pot să vă spun că după acest termen scadent de astăzi, lunea viitoare în comitetul de analiză pentru e-Factura vom analiza primele anomalii care apar între ce avem noi în modulul e-Factura şi ce se înregistrează în aceste deconturi depuse de către contribuabili. Deci, pentru prima dată este, dacă vreţi, un moment istoric pentru ANAF. E foarte greu să mai te gândeşti la felul în care să ascunzi o factură câtă vreme ştii că ai acea factură înregistrată la ANAF”, a adăugat ministrul Finaţelor.