Cartoful a devenit în Statele Unite obiectul unei dispute științifice: trebuie lăsat în continuare în categoria legumelor sau introdus într-o categorie mai largă de alimente, alături de ”orez, alte cereale și carbohidrați”, scrie Lanțul Alimentar?
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Întrebarea a fost formulată de Comitetul consultativ pentru orientări dietetice și a declanșat ulterior discuții aprinse între oamenii de știință, cultivatorii de cartofi, consumatorii de cartofi și părinți.
”Botaniștii consideră cartofii drept legumă. Ar trebui să o facă și americanii?”, notează publicația potatonewstoday.com, care a reperat subiectul în Wall Street Journal, într-un articol semnat de Kristina Peterson.
Cartofii sunt clasificați drept „legume cu amidon”. Dar comitetul menționat mai sus ar putea smulge cartofii din coșul de legume și să-i arunce într-o categorie mai largă, alături de ”orez, alte cereale și carbohidrați”, pe măsură ce Departamentul de Agricultură și cel de Sănătate și Servicii Sociale concep orientările naționale privind dieta pentru 2025.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media