Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, deoarece temerile că războiul dintre Israel şi Hamas ar putea perturba livrările din regiune s-au diminuat, iar investitorii au devenit precauţi înainte de reuniunea Rezervei Federale din SUA de săptămâna aceasta privind politica monetară, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis la 87,45 dolari pe baril, în scădere cu 3,03 dolari sau cu 3,35%, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate a terminat  ziua la 82,31 dolari pe baril, în scădere cu 3,23 dolari sau cu 3,78%.

”Caracteristica principală aici a fost reacţia pieţei la evenimentele dintre Israel şi Hamas. Factorii macroeconomici ar putea apărea cu uşurinţă în cursul acestei săptămâni, când vom vedea dacă Fed are ceva de spus”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele Ritterbusch & Associates.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Preţurile ţiţeiului au crescut cu 3% vineri, după ce Israelul a intensificat incursiunile terestre în Gaza, stârnind îngrijorarea că războiul s-ar putea extinde într-o regiune care reprezintă o treime din producţia mondială de petrol. Cu toate acestea, această îngrijorare a dispărut luni, au spus analiştii. ”Prima de război a ieşit de pe piaţă. Este o situaţie în care în weekend războiul părea să se intensifice, dar nu pare să existe nicio întrerupere a aprovizionării”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Trupele şi tancurile israeliene au atacat luni principalul oraş din nordul Gazei din est şi vest, la trei zile după ce a început operaţiunile terestre în enclava palestiniană.

Investitorii sunt, de asemenea, concentraţi pe rezultatul reuniunii de miercuri a Rezervei Federale, precum şi pe ceea ce ar putea indica câştigurile gigantului tehnologic Apple în ceea ce priveşte perspectivele unei încetiniri economice.

Analiştii se aşteaptă ca Fed să menţină neschimbate ratele dobânzilor, în timp ce băncile centrale din Marea Britanie şi Japonia urmează să îşi revizuiască politicile în această săptămână.

Între timp, inflaţia germană a încetinit în octombrie, indicând o răcire substanţială a inflaţiei generale în zona euro.

China îşi raportează PMI-ul de producţie şi servicii din octombrie săptămâna aceasta, iar investitorii aşteaptă mai multe semne că economia celui mai mare importator de ţiţei din lume se stabilizează.

Luni, Banca Mondială a declarat că se aşteaptă ca preţurile globale ale petrolului să ajungă în medie la 90 de dolari pe baril în trimestrul al patrulea şi la 81 de dolari în 2023, deoarece încetinirea creşterii economice reduce cererea, dar a avertizat că o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea duce preţurile semnificativ mai sus.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: