Țările din G20 nu au reușit să ajungă la un consens privind eliminarea treptată a combustibililor fosili

masina, poluare, emisii carbon Sursa foto: Pixabay

Reuniunea marilor economii ale lumii din Grupul celor 20 (G20), din India, nu a reuşit, sâmbătă, să ajungă la un consens privind eliminarea treptată a combustibililor fosili, în urma obiecţiilor unor ţări producătoare, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Oamenii de ştiinţă şi militanţii sunt exasperaţi de lipsa de acţiune a organismelor internaţionale pentru a reduce încălzirea globală, chiar dacă vremea extremă din China până în Statele Unite subliniază criza climatică cu care se confruntă lumea.

Oficialii din domeniul energiei ai G20 trebuiau să emită un comunicat comun la sfârşitul întâlnirii lor de patru zile de la Bambolin, un oraş din statul indian de coastă Goa.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Dar s-a renunţat la comunicat din cauza unor dezacorduri, inclusiv legate de triplarea capacităţilor de energie regenerabilă până în 2030.

Secţiunile care îndeamnă ţările dezvoltate să atingă obiectivul de a mobiliza în comun 100 de miliarde de dolari pe an pentru acţiunile climatice în economiile în curs de dezvoltare, în perioada 2020-2025, şi descrierea războiului din Ucraina, de asemenea, au ocolit consensul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Utilizarea combustibililor fosili a fost subiectul discuţiilor timp de o zi, dar oficialii nu au reuşit să ajungă la un consens cu privire la limitarea utilizării ”continue”, au spus două surse familiare cu problema.

Un proiect văzut vineri seara de Reuters spunea: ”S-a subliniat importanţa de a depune eforturi pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili, în conformitate cu diferitele circumstanţe naţionale”.

Cu toate acestea, în loc de un comunicat comun, sâmbătă seara a fost lansată o declaraţie a preşedintelui, menţionând că ”Alţii aveau opinii diferite cu privire la faptul că tehnologiile de reducere şi eliminare vor aborda astfel de preocupări”.

Ministrul Energiei din India, R.K. Singh, a spus, într-un briefing de presă după încheierea conferinţei, că unele ţări vor să folosească captarea carbonului în loc de reducerea treptată a combustibililor fosili. El nu a numit ţările.

Cu toate acestea, marii producători de combustibili fosili Arabia Saudită, Rusia, China, Africa de Sud şi Indonezia erau toţi cunoscuţi că se opun obiectivului de triplare a capacităţii de energie regenerabilă în acest deceniu.