Autostrada Sibiu – Făgăraș: Makyol (Turcia) a câștigat contractul și pentru lotul 3. CNAIR urmează să anunțe constructorii pe primele două loturi, iar CNSC decizia la contestația pe lotul 4

DN 1 ieșire spre Făgăraș Sursa Foto : CNAIR

Constructorul Makyol (Turcia) a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, a transmis joi CNAIR. Lotul 3 Arpașu – Sâmbăta de Sus are o lungime de aproape 18 kilometri, iar valoarea contractului este de aproximativ 1,7 miliarde lei. Pentru lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, pe 28 februarie au depus oferte 4 asocieri/constructori: WeBuild, Mapa, Makyol și Automagistral (detalii aici).

Termenul de realizare este de 4 ani (12 luni proiectare/36 luni execuție), iar contractul poate fi semnat doar dacă nu se depun contestații.

„Constructorul turc MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș ! Contractul în valoare de 1,77 miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport. (PT) Constructorul va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus(DJ105B). Pe traseu vor fi constrite inclusiv 27 de structuri de arta, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora”, a transmis CNAIR.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

Compania de Drumuri urmează să anunțe câștigătorii și pe primele 2 loturi, iar CNSC decizia la contestația Strabag pentru lotul 4, unde tot Makyol este desemnat câștigător.

Sursa Foto : CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *