Compania de Drumuri a scos la licitație un contract pentru proiectarea și execuția unui Centru de Coordonare și Întreținere și a unui Punct de Sprijin pe Autostrada A3 București – Ploiești. Contractul pentru Centrul de Coordonare și Punct de Sprijin pe A3 derulat prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri București (DRDP București) are o valoare de 29 de milioane lei și o durată realizare de 18 luni. Autostrada A3 București Ploiești a fost deschisă pe tronsoane, de la Stefănești (Ilfov) la Ploiești în 2012, respectiv Autostrada Urbană Petricani-Centura București în 2018, dar nici acum nu are spații de servicii, parcări și benzinării, deși un contract pentru amenajarea acestora a fost semnat încă din 2016 după cum Economedia a explicat aici.
Centrul de Coordonare și Întreținere va fi amenajat la Snagov, km. 30 în Ilfov, iar Punctul de Sprijin la km. 66 lângă Bărcănești conform memoriului tehnic din Studiul de Fezabilitate pe care l-a realizat încă din 2015 proiectantul INTO SRL.
„Contract de achizitie publica avand ca obiect: Servicii de proiectare fazele PAC+PTE+AT si Executie lucrari pentru obiectivul: Centrul de Intretinere si Coordonare Autostrada A3 – km 30+600 si a Punctului de Sprijin Autostrada A3 – km 66+500. LOT 1: Centrul de Intretinere si Coordonare Autostrada A3 – km 30+600; LOT 2: Punctul de Sprijin Autostrada A3 -km 66+500 A”, arată Compania de Drumuri.
Prezenta investiție este necesară în vederea asigurării exploatării corespunzătoare a Autostrăzii A3, sectorul București – Ploiești și de asemenea pentru siguranța circulației. Centrul de Coordonare și Întreținere va avea funcții pentru monitorizarea circulației, curățire, reparare și înlocuire a elementelor de siguranță, întreținerea structurii rutiere și operațiuni specifice perioadei de iarnă, îndepărtarea zăpezii și a gheții. Neimplementarea investiției va conduce la creșterea nesiguranței în exploatare, creșterea numărului de accidente care se pot solda cu pagube materiale și cu victime, mai notează proiectantul în Studiul de Fezabilitate realizat încă din 2015 și actualizat în 2018.
Ofertele pot fi depuse până la 10 iulie, iar garanția lucrărilor este de 36 de luni.