Combinatul chimic Donau Chem este scos la vânzare de lichidator pentru 20 de milioane de euro. A făcut parte din imperiul din chimie al lui Ioan Niculae

donau chem

Lichidatorul Sierra Quadrant scoate la licitație, cu un preț de pornire de 89 de milioane lei, combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele care poate fabrica îngrășăminte ca uree, amoniac și azotat de amoniu, parte din fostul imperiu industrial InterAgro al omului de afaceri Ioan Niculae.

Acest combinat, dar și InterAgro, în totalitate, sunt în insolvență. În prezent, celelalte cinci combinate sunt în diferite stadii de vânzare de către lichidatorii desemnați de judecătorii sindici, fiind grevate de datorii către creditori. Tot imperiul din chimie al lui Niculae era compus, pe lângă Donau Chem, de Amurco Bacău, Amonil Slobozia, Ga Pro Chemicals Săvineşti şi Viromet Victoria. La capacitate maximă, aceste fabrici consumau circa 2,7 miliarde de metri cubi de gaz anual, fiind cel mai mare consummator individual din România.

„Proprietatea imobiliară este compusă din bunuri imobile constând în teren în suprafaţă totală de 1.433.710,00 mp, situat în loc. Turnu Măgurele, strada Portului nr.1, jud. Teleorman, pe care sunt edificate clădiri şi construcţii speciale ce deservesc procesului de producţie sau in interiorul cărora sunt încorporate instalaţiile si echipamentele tehnologice. Bunurile mobile sunt compuse din mijloace fixe de natura echipamentelor, instalaţiilor, utilajelor etc., stocuri şi bunuri aflate la terţi.

Instalaţiile de producţie constau în instalaţia de uree, instalaţia de amoniac, instalaţia de acid azotic, instalaţia de azotat de amoniu şi instalaţia de îngrasaminte lichide”, este anunțul Sierra Quadrant.

Donau Chem are o capacitate zilnică de producție de 1.500 de tone de uree şi 850 de tone de azotat de amoniu.

Grupul InterAgro a intrat în insolvenţă în 2016, iar în prezent se află în reorganizare judiciară, administrator judiciar fiind Casa de Insolvență Transilvania. Businessul a fost înfiinţat în 1994 de omul de afaceri Ioan Niculae, ajungând în timp unul dintre cei mai mari jucători din agricultura românească. Compania exploata în 2016 peste 50.000 de hectare de teren arabil. Parte din aceste terenuri au fost vândute deja către alți investitori, unul dintre ei fiind Tinmar Ind (Augustin Oancea).

Patronul Ioan Niculae a avut mai multe probleme in justiție, aceasta fiind și una din cauzele decăderii imperiului său, ajungând să facă și de două ori închisoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Of Doamne, omul nu intelege ca a fi CORECT moral in toate este adevarata cheie spre normalitate si firesc.
    Sunt atatea exemple in care Tu ai stricat din temelie uneltirea omului viclean…si degeaba, omul indaradnic ramane. Ai stricat Babilonul de la radacina, ai acoperit cu apa pe Faraon si ai inviat ca un Dumnezeu, Hristoase Sfinte !
    Cine e omul care va intelege ca nedreptarea si nelegea vor fi pietrele puse la gatul fiecaruia de care va atarna vesnicia lui/ei ???

  2. Tara de cretini si vanduta strainilor!Sa moara Veta ca in rest totul e corect in tara si numai Nicolae e hot!Da-va dracu de dobitoci si tradatori!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.