Scandalul blocării accesului auto în cartierul Greenfield din Băneasa. Dezvoltatorul imobiliar dă vina pe Nicușor Dan: Situația actuală este rezultatul pasivității primarului general care refuză să finalizeze demersurile legale (G4Media)

Greenfield-sursa-g4-640x400 Foto: G4Media

Dezvoltatorul imobiliar care gestionează cartierul Greenfield din Băneasa îl acuză pe primarul general Nicușor Dan că a tergiversat punerea în aplicare a unor decizii care ar permite accesul auto în cartier. Acuzele aduse de compania Impact Developer vin după ce Romsilva și Poliția au blocat vineri un drum de acces către cartier, transmite G4Media, care a solicitat o poziție primăriei generale pe ceastă temă.

Impact arată într-un comunicat de presă că, împreună cu primăria București, Romsilva, Ministerul Mediului și primăria Sector 3 a pus la punct un mecanism legal de schimb de terenuri în urma căruia ar fi fost permis accesul auto pe drumul către cartier, prin strada Vadul Moldovei.

Potrivit companiei, primarul general Nicușor Dan ar fi dat dovadă de ”pasivitate”

”În cazul concret al porțiunii de drum din strada Vadul Moldovei prin care se blochează strict accesul spre cartierul Greenfield, adminstrația orașului a dat dovadă de nepăsare și lipsă de respect pentru miile de oameni din cartierul Greenfield. Tergiversarea punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive aduce prejudicii grave și disconfort pentru familiile care locuiesc aici. Un cartier imens cu locuitori stresați zilnic de ambuteiaje create artificial nu poate deveni o comunitate sustenabilă. Am susținut permanent soluții viabile, multe finanțate chiar de noi dar, în acest caz, pasivitatea, birocrația și blocajul instituit afectează calitatea vieții celor care au avut încredere în noi”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact, potrivit comunicatului citat.

Compania arată că, pentru rezolvarea situației, Consiliul General al Municipiului București trebuie să solicite Guvernului României emiterea unei hotărâri în baza căreia să se constate trecerea gratuită a drumului din domeniul public al Statului Român, aflat în administrarea Romsilva, în domeniul public al Municipiului București, în administrarea Consiliului General al Municipiului București și să plătească taxele aplicabile, pentru scoaterea definitivă a terenului din fondul forestier național.

În caz contrar, Impact arată va fi nevoită să demareze acțiuni în instanță pentru obținerea dreptului de acces pe acest drum, in beneficiul celor peste 6.500 de locuitori din împrejurimi.

Reacția companiei vine după ce Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a criticat închiderea drumului de acces și a sugerat că ar fi vorba de ”o decizie politică”. În replică, Romsilva a arătat într-un comunicat de presă că a pus în executare o decizie executorie a unei instanțe.

Blocarea accesului auto s-a produs cu două zile înainte de începerea școlii, ceea ce va duce la apariția unor ambuteiaje majore în zonă, care mai este deservită de un singur drum de acces.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: